:

:

TV Most

Foto: Albanian post

clock

April 24, 2023   13:48

0

119

Kurti: Spreman sam za sastanak sa Vučićem i očekujem konkretne rezultate

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da će Ohridski sporazum biti sproveden bez odlaganja i dodao kako je spreman za sastanak 2. maja sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na kome očekuje konkretne rezultate, prenosi Ekonomija onlajn.

 

„Uvek sam spreman za sastanke na visokom nivou. Naredni sastanak biće održan u Briselu. Trebalo bi razgovarati o tome kako će se Briselski sporazum i Ohridski sporazum sprovesti bez odlaganja i u potpunosti“, reko je Kurti.

On je na pitanje novinara o izboru glavnog tužioca na Kosovu rekao kako je evidentno da se sa izborima 14. februara 2021. godine promenila zakonodavna i izvršna vlast i da je počeo "veliki demokratski i razvojni preobražaj Kosova”.

„Ono što je neophodno jeste pravosudni sistem, aktivno tužilaštvo, efikasno pravosuđe, da svi oni budu mudri i sa profesionalnim i ličnim integritetom i patriotizmom, kako bi građanima doneli pravdu. I kada kažem pravda, mislim i na žrtve rata zbog agresije Srbije, ali mislim i na žrtve korupcije i organizovanog kriminala u periodu mira”, rekao je Kurti novinarima.

Izvor: Kosovo Onlajn

Aljbin KurtiAleksandar VučićOhridski sporazum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva