:

:

TV Most

clock

Jun 12, 2023   16:31

0

226

Leposavić: Nova generacija predškolaca PU "Naša radost" spremna za veliku školu

Iako predškolci Predškolske ustanove "Naša radost" u Leposaviću neće biti ispraćeni, zbog trenutne bezbednosne situacije na severu KiM, na tradicionalan način, uz priredbu na platou ispred opštinske zgrade, polaznici ove vaspitno obrazovne ustanove ističu da će im boravak u vrtiću ostati u lepom sećanju, kao i da nikada neće zaboraviti ono što su do sada naučili.

Vaspitači PU "Naša radost" ispratiće ove godine oko 80 predškolaca uz želje da imaju sreće i uspeha u daljem školovanju. 

"Poželala bih da rastu u miri, slobodi u svojoj kući, sa svojom porodicom da budu zdravi, srećni, jer smatram da su stekli dovoljno znanja za polazak u prvi razred i nadam se da će biti dobri ljudi i građani našeg lepog Kosova i Metohije", rekla je vaspitačica Milanka Ralović i izrazila žaljenje što se ova generacija mališana neće imati prilike da kroz igru, recitaciju i glumu pokažu šta su naučili u vrtiću, kao što su to činile generacije pre njih.

Ralović je naglasila da današnja deca na severu KiM rastu uz bodljikave žice, nemaju bezbrižno detinjstvo i da su i oni zbunjeni i ne znaju šta se dešava.

"Verovatno su deca i ispunjena strahom kako da ostanemo na ovim prostorima i kako ćemo dalje da živimo", naglasila je Ralović.

I direktorka PU "Naša radost" Zorica Jovanović izrazila je žaljenje što se ova generacija predškolaca ispraća na malo drugačiji način.

Mališani iz predškolske ustanove godinama unazad ispraćali su se uz priredbu i maskenbal, na opšte zadovoljstvo dece, roditelja i lokalne samouprave koja je bila uključena u organizaciju manifestacije.

"To je nekada bilo ispraćeno od strane medija, ali i cele lokalne zajednice. Nažalost, ove godine nismo u prilici to da uradimo s obzirom na to da su svuda oko nas Rosu vojnici, vojnici Kfora, bodljikave žice, tako da karneval i završnu priredbu koju smo planirali da održimo ispred lokalne samouprava tradicionalno 1. juna kada je Svetski dan deteta, ove godine smo sprečeni da održimo", rekla je Jovanović i dodala da su se zaposleni potrudili i organizovali priredbu u holu ustanove.

Jovanović je mališanima poželela sreću uz nadu da će se trud zaposlenih u vrtiću da deci pruže što više znanja i ukažu na moralne vrednosti, isplatiti.

"Želim da srećno koračaju kroz dalje školovanje i nadam se da će u tome svi uspeti", naglasila je Jovanović.

Dečica su svojim osmesima ukrasila današnju priredbu ali i osvetlila je nekim čudnim sjajem u očima koji kao da svima poručuje da su završili sa vrtićem, da više nisu mali i kao što kaže mala Dunja, naučili su slova i brojeve, vreme je za veliku školu kojoj se raduju.

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

LeposavićPU Naša radost
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva