:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 23, 2015   12:05

0

123

Levi: Srpski i jevrejski narod spajaju duboke veze

"Verujem u srpsku ekonomiju, srpski duh i u budućnost Srbije i to nije samo vizija i mašta, već svakako realnost. Mislim da je za obe naše zemlje najgore prošlo i da će naša saradnja biti jedan od najsnažnijih stubova srpsko-jevrejskog prijateljstva", rekao je on Tanjugu.

Govoreći o ekonomskoj saradnji dve zemlje, Levi je ocenio da ima puno prostora za njeno unapređenje i da postoji veliki potencijal, naročito u oblasti poljoprivrede, visoke tehnologije i građevinarstva.

"Mi smo samo zagrebali po površini mogućnosti", rekao je on i dodao da je Izrael jedna od najprisutnijih zemlja u Srbiji, u oblasti građevinarstva.

Levi je izrazio zadovoljstvo zbog toga što 67. godišnjicu osnivanja države Izrael proslavlja u Beogradu, gradu koji, kako je rekao, toliko voli.

"Mi smo narod koji se vratio kući. Uprkos svim problemima, napravili smo divnu domovinu, veliku kulturu, naprednu ekonomiju, snažnu armiju", rekao je on i dodao da je veoma ponosan što je ambasador Izraela u Srbiji i u Crnoj Gori, u dve, kako je rekao, divne zemlje.

"Izrael je za mene čudo. San jevrejskog naroda se ostvario, mi smo 67 godina stari, ali smo 4.000 godina mladi", rekao je Levi.

Prema njegovim rečima, Izrael nije velika zemlja, ima 8,3 miliona ljudi na 20.000 kvadratnih kilometara, što je oko četvrtina Srbije.

"Mi smo male zemlje, ali imamo mnogo dubokih veza koje nas povezuju", zaključio je Levi.

Tom prilikom, ambasador Levi uručio je zahvalnice za doprinos unapređenju odnosa između Izraela i Srbije novinarki Miri Adanji-Polak, episkopu Pakračko-slavonskom Jovanu, balerini Aji Jung, vlasniku izdavačke kuće "Kolor pres grupa" Robertu Čobanu i Zoranu Koraću.

Prijemu u hotelu Metropol Palas prisustvovali su predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, predstavnici Vlade, diplomatskog kora, verskih zajednica, političkog, kulturnog i javnog života.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva