:

:

TV Most

Foto: Banija onlajn

clock

Januar 22, 2023   19:38

0

105

Linta: Napad na srpskog dečaka s ciljem da se poseje strah među Srbima na KiM

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da je jutrošnji fizički napad albanskih ekstremista na srpskog dečaka Lazara Milutinovića (15) u naselju Suvi Do smišljen čin s ciljem kontinuiranog sejanja straha među Srbima na Kosovu i Metohiji. 

Reč je o etnički mešovitom naselju u Kosovskoj Mitrovici gde se nalaze pripadnici Kurtijeve policije koji svojim etnički motivisanim ponašanjem ohrabruju i podstiču albanske ekstremiste na nastave sa fizičkim napadima na Srbe, naveo je Linta u saopštenju.

"Šovinistički režim Aljbina Kurtija nastoji da nasiljem, kršenjem sporazuma i huškačkom retorikom ostvari cilj da Srbi trajno nestanu sa Kosova i Metohije. Posle pokušaja ubistva Stefana i Miloša Stojanovića u Štrpcu i prebijanja Stefana Tomića u Klokotu ovo je treći slučaj napada na srpske mladiće i dečake u poslednjih 15 dana. Tragična je činjenica da za Srbe na Kosovu i Metohiji ne važe ljudska prava kakva imaju Albanci već su izloženim sve jačim pritiscima i sve češćem nasilju", poručio je Linta. 

On je pozvao SAD i EU uniju da prestanu da podržavaju Kurtijev šovinistički režim, da konačno snažno osude nasilje prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i da zahtevaju da nalogodavci i počinioci budu uhapšeni i adekvatno kažnjeni.  

"Pored toga, SAD i Evropska unija imaju obavezu da zaštite Srbe i njihovu imovinu na Kosovu i Metohiji na način da međunarodne bezbednosne snage budu prisutne u srpskim sredinama kako bi sprečile nove napade albanskih ekstremista", naglasio je Miodrag Linta.  

Izvor: T a n j u g

Miodrag Linta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva