:

:

TV Most

clock

Oktobar 10, 2020   16:22

0

75

Linta: Tužilaštvo Srbije da pokrene postupke za zločine nad Srbima

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta poziva Tužilaštvo za ratne zločine Srbije da pokrene krivični postupak protiv Hrvata i Bošnjaka koji su naredili i izvršili brutalne zločine nad Srbima u zapadnokrajiškim opštinama 1994. i 1995. godine.

U današnjoj pisanoj izjavi Linta navodi da je apsolutno neprihvatljivo da ni 25 godina nakon završetka rata niko nije kažnjen za ratne zločine koje su pripadnici Hrvatske vojske, tzv. Armije BiH i HVO počinili nad Srbima u opštinama Mrkonjić Grad, Ripač, Petrovac, Drvar, Grahovo, Glamoč, Ključ, Sanski Most, Krupa na Uni, Šipovo, Srbobran, Jajce i Kupres.

Kaže da su navedene opštine bile u sastavu Republike Srpske i da je sa tog područja proterano više od 120.000 Srba, ubijeno 1.644 srpskih vojnika i civila, a srpska imovina planski pljačkana, paljena i uništavana.

Linta ističe da brojne činjenice pokazuju da Srbi ne mogu da očekuju pravdu od pravosuđa BiH koje je, kako kaže, "vandejtonska kategorija" i nametnuto Republici Srpskoj i srpskom narodu u BiH.

Navodi da Tužilaštvo i Sud BiH nisu nezavisne i nepristrasne institucije već, u stvarnosti, produžena ruka SDA i političkog Sarajeva.

Glavni zadatak pravosuđa BiH je, kaže Linta, kažnjavanje Srba s ciljem da bi se opravdala izmišljotina da su Srbi agresori koji su izvršili genocid i masovne zločine nad Bošnjacima, a Bošnjaci "tobože branioci i žrtve velikosrpske agresije".

Linta ističe da Srbija i Srpska treba zajedno da pokrenu političku, pravnu i diplomatsku borbu u međunarodnoj zajednici za utvrđivanje istine o karakteru rata u Bosni i Hercegovini i potrebi revizije presuda Haškog tribunala i Međunarodnog suda pravde, koje su, navodi, zasnovane na lažnim dokazima i izjavama lažnih svedoka.

Izvor: Танјуг

Lintazločini nad Srbima
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?