:

:

TV Most

clock

Jun 04, 2022   12:55

0

125

London: Policija evakuisala Trafalgar skver

Britanska policija je danas saopštila da je nakratko evakuisala londonski Trafalgar skver, blizu mesta gde će kasnije biti održane proslave povodom platinastog jubileja kraljice Elizabete, ali i navela da je bezbednosno upozorenje ubrzo ukinuto i da će trg ponovo biti otvoren.

"Incident je sada završen i trg će se ponovo otvoriti u dogledno vreme“, objavila je policija na Tviteru, prenosi Rojters.

Prema ranijoj izjavi jednog portparola policije, veruje se da je incident uključivao sumnjivi paket.

On je rekao je da je ranije izvršeno više provera u toj oblasti, koja je na maloj udaljenosti od mesta gde će tokom dana biti održan koncert ispred Bakingemske palate, naveo je Rojters.

Britanski "San" objavio je da je Trafalgar skver evakuisan nakon što je "sumnjivi paket" otkriven na najpoznatijem londonskom trgu.

Prestravljeni posmatrači saopštili su da su čuli "jaku eksploziju" ubrzo nakon što su policajci upozorili ljude da se drže dalje od tog područja.

Londonska vatrogasna brigada takođe je bila prisutna, preneo je britanski Telegraf.

Kako je navedeno, Hitna pomoć je saopštila da je upoznata sa akcijom policije, ali da nije pozvana.

Zbog incidenta više nije dozvoljeno da posetioci uđu u Nacionalnu galeriju, saopštili su predstavnici popularne turističke atrakcije, navodi Telegraf.

Policija: Incident nije povezan sa terorizmom

Britanska policija je danas saopštila da incident zbog kog je nakratko evakuisala londonski Trafalgar skver, blizu mesta gde će kasnije biti održane proslave povodom platinastog jubileja kraljice Elizabete, nije bio povezan sa terorizmoim.

"Slučaj je istražen i nakon što je policija preduzela akciju, nemamo više zabrinutosti. Ovo nema nikakve veze sa terorizmom", navela je policija na Tviteru, prenosi Rojters.

Po rečima portparola policije, ranije danas prijavljeno je da se na Trafalgar skveru nalazi sumnjivo vozilo.

On je dodao da su izvršene mnoge provere u toj oblasti, na maloj udaljenosti od mesta gde će kasnije tokom dana biti održan koncert ispred Bakingemske palate.

Izvor: T a n j u g

LondonTrafalgar skverevakuacijakraljica Elizabeta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva