:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

April 03, 2024   9:15

0

120

Lučić: Sa trećom licencom Telekom će biti glavni operater na Kosovu

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je da trenutno na Kosovu funkcioniše i internet i fiksna i mobilna telefonija za 30.000 korisnika, odnosno srpskih domaćinstava dodajući da je Telekom trenutno skoncentrisan na sudski spor protiv odluke regulatora u decembru kojom je pokušano da se Telekomu Srbiji oduzmu četiri kablovska operatera i dobijanje treće licence koja će, prema njegovom uverenju, omogućiti da Telekom postane glavni operater na celom Kosovu.

Lučić je na RTS-u kazao da trenutno sve funkcioniše zahvaljujući radnicima kojih je na Kosovu 250, a koji su, kao i svih godina unazad, uspevali da odole raznim pritiscima.

"Trenutno je opet primirje, od avgusta kada su hteli da nas isključe i time prekrše Briselski sporazum i svoje zakone", kazao je Lučić dodajući da se tada još jednom pokazalo da prištinskim vlastima smeta Telekom Srbija i to iz dva razloga.

Kako navodi, jedan od razloga je što Telekom Srbiju na Kosovu koriste svi Srbi, a oni bi Srbe da proteraju, a drugo je što se Priština plaši Telekoma Srbije kao konkurencije jer, uveren je, kada budu dali licencu za trećeg operatera, ona će pripasti Telekomu Srbija.

"Pokazuje se da već 12 godina izbegavaju da daju treću licencu, pokazuju strah od nas kao konkurencije jer MTS bi sa trećom licencom brzo pregazio druga dva operatera, jer i bez nas imate štrajk u kosovskom Telekomu - ljudi ne primaju platu, blokiran im je račun već mesec dana. Strah od nas je dvostruki", kazao je Lučić.

Kako dodaje, MTS je jedna od osnova normalnog funkcionisanja Srba na Kosovu te je jedan strah vezan za njihov opstanak tamo, a drugi je vezan za dobijanje treće licence.

Pojašnjava da kada dobiju treću licencu, što smatra da će biti posle parlamentarnih izbora na Kosovu, Telekom će biti glavni operator koji će koristiti ne samo Srbi, već i Albanci. 

Telekom Srbija je trenutno skoncentrisan na, kako kaže Lučić, sudski spor protiv odluke regulatora u decembru što su uspeli da relativizuju, ali i na dobijanje treće licence.

"Imamo dobru podršku međunarodne zajednice i evropski ambasador nas je posetio u Mitrovici, imamo dobru saradnju sa Ambasadom SAD i deluje mi da uz njihovu podršku uspevamo da održimo Telekom dole i siguran sam da ćemo uspeti da ostanemo i dobijemo treću licencu", poručio je.

Govoreći o ekskluzivnom ugovoru sa "Putevi Srbije", Lučić je pojasnio da će od juna u svim poslovnicama Telekoma u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, ali i u Nemačkoj, Austriji, Švedskoj, moći da se uzmu tagovi koji su povezani sa platnim karticama.

Kako dodaje, s obzirom da će "Putevi Srbija" uspeti da naprave takav dogovor i sa Hrvatskom i, nada se, Grčkom, korisnik iz dijaspore će moći bez problema da putuje kroz sve te zemlje, a da ne razmišlja da li novca ima na samom tagu jer će se novac za putarinu u svim tim zemljama skidati sa platne kartice.

"Na ovaj način smo se približili korisnicima iz dijaspore", kazao je.

Registracija za te tagove moguća je na web portalu, ali biće omogućeno i da se kroz proces prođe u svim poslovnicima.

Izvor: Kosovo Onlajn, RTS

TelekomKosovoVladimir Lučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva