:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 13, 2020   15:07

0

129

Maja Gojković posetila Koncertnu dvoranu Muzičke škole

Naredne godine đaci Muzičke i Baletske škola u Novom Sadu pohađaće nastavu u novoj zgradi, koju su danas posetili ministarka za kulturu i javno informisanje Maja Gojković, gradonačelnik Miloš Vučević i direktor Fondacije "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture“ Nemanja Milenković.

 

U budžetu za 2021. godinu predviđena je poslednja tranša za završetak izgradnje zgrade Muzičke i Baletske škole s koncertnom dvoranom i više od 300 miliona dinara za nabavku opreme.
Najavljeno je da će u novoj zgradi, osim nastave, biti organizovani i kulturni događaji.
U novu zgradu uloženo je oko tri milijarde dinara, rekao je Miloš Vučević.
"To će biti centar daljeg kulturnog razvoja grada i još jedan od razloga da mladi ostaju u Novom Sadu", rekao je Vučević, najavljujući nastavak saradnje s republičkom vladom, od koje će, kako je rekao, dobiti podršku i za kompletan završetak obnove podgrađa Petrovaradinske tvrđave.
Maja Gojković zahvalila je na prilici da mandat počne posetom Novom Sadu i, kako je rekla, pokaže koliko je na nacionalnom nivou značajan projekat Koncertne dvorane.
Podsetila je, takođe, da je ona 2008. godine, kao tadašnja gradonačelnica Novog Sada, prva uputila inicijativu Ministarstvu kulture i informisanja da podrži Novi Sad za prestižnu titulu Evropske prestonice kulture.
"Privilegija je što je Novi Sad postao Evropska prestonica kulture, i kada jednom dođete na tu mapu, niko vas ne može izbrisati. Radićemo mnogo naredne godine na sređivanju podgrađa, razvoju mreže kulturnih stanica i razvoju kulturnog turizma. Učinićemo sve da u 2022. godini Novi Sad prevaziđe sve dosadašnje prestonice kulture u Evropi", izjavila je Maja Gojković.
Titula EPK je pomerena na 2022. godinu.
Najavljeno je da će Stefan Milenković, velika zvezda svetske klasične muzike, doći da živi i radi u Novom Sadu.
"Ponudili smo mu najbolje uslove, a za to su najaslužniji Fondacija i Gradska uprava za kulturu. Nadamo se da će on biti upravnik Koncertne dvorane, a naravno uključiće se u rad Kulturnog centra i Akademije umetnosti u našem gradu", rekao je Vučević.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva