:

:

TV Most

clock

Mart 07, 2024   14:36

0

53

Maksimović: Penzionerima na centralnom Kosovu sve teže bez dinara

Odluka Centralne banke u Prištini o zabrani upotrebe dinara na Kosovu  pogađa sve Srbe. Korisnici penzija dodatno su zabrinuti za svoju egzistenciju. Jedan od njih je i učitelj u penziji Ljubomir Maksimović. Trenutnu situaciju opisuje kao najtežu do sada.

Učitelj u penziji Ljubomir Maksimović jedan je od onih koji se ovih dana suočavaju sa sve težom finansijskom situacijom, uprkos tome što ima svoju zarađenu penziju. Nemogućnost podizanja dinara značajno mu je uticala na kvalitet uslova života.

„Srpski narod na Kosovu došao je u jednu delikatnu situaciju, naročito penzioneri, zdravstveni radnici, prosvetni radnici, radnici lokalnih struktura. Kako će se ovo odraziti, već se osećaju teškoće, troškovi su veliki . Verujem da će država Srbija nešto učiniti povodom toga, kao i Međunarodna zajednica i velike svetske sile“, rekao je Maksimović.

Maksimović ističe da je ova odluka najviše pogodila penzionere i to pre svega one koji su penziju primali na kućnu adresu, kao i socijalno ugorožene osobe koje zbog svojih primanja moraju otići u Rašku, Kuršumliju, a sve to puno košta.

Na bankomatima u Gračanici i Lapljem Selu uopšte nema dinara, a na šalterima pošta retko se može naići na isplatu u dinarima i to se dešava uglavnom nakon neke uplate. Stanovnicima centralnog Kosova je sve teže.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMGračanicapenzioneridinarCBK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva