:

:

TV Most

clock

Septembar 05, 2019   17:41

0

186

Maksimovići iz Livađa dobijaju novu kuću

Bračni par Maksimović iz Livađa sledeću zimu dočekuje u novoj kući. Danas su kamen temeljac za njihov novi porodični dom položili predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović i predsednik Privremenog organa SG Prištine Ljubinko Karadžić.

Maksimovići, koji su do sada živeli u višečlanoj porodici, u starom i neuslovnom objektu, zbog izgradnje nove kuće, presrećni.

„Ova kuća za moje dete i suprugu koja je u drugom stanju, znači novi početak“, kaže glava porodice, Nemanja Maksimović.

Gradonačelnik Popović je i ovaj put obećao zbrinjavanje najugroženijih meštana u Opštini Gračanica.

„Svaka izgrađena kuća je za nas plus, jer je veoma bitno da utemeljimo naše porodice ovde i da koliko god možemo, i kao opština i kao ljudi, pomognemo jedni drugima. Moramo da budemo solidarni, moramo da znamo šta radimo i moramo da gledamo u budućnost ako želimo da opstanemo na ovom prostoru“, rekao je predsednik Opštine Gračanica, naglašavajući da je ponosan „na svaki kamen temeljac koji je do sada postavio“.

Po rečima predsednika Privremenog organa SG Prištine Ljubinka Karadžića, opstanak Srba na ovim prostorima je najvažniji, a to se može postići ovakvim akcijama, kao i otvaranjem novih radnih mesta.

„Ovo je još jedna u nizu kuća koja će biti izgrađana sredstvima Opštine Gračanica i jako mi je drago kada možemo da zbrinemo porodice, jer je to znak da će one ostati na Kosovu i Metohiji. Pored toga, vrlo bitna stavka je i posao. Očekujemo da će biti i novih radnih mesta, jer je Vlada Republike Srbije odobrila niz projekata. U planu je izgradnja fabrike, farme, hladnjače i sve to omogućava nova zapošljavanja, što garantuje trajniji opstanak i ostanak na ovim prostorima”, istakao je Karadžić.

Posle polaganja kamena temeljca u Livađu, Popović i Karadžić su sa saradnicima, uručili školski pribor prvacima u Kuzminu i Donjoj Brnjici.

Izvor: Gračanica online

KiMLivađeMaksimovićinova kuća
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva