:

:

TV Most

clock

Septembar 06, 2023   12:52

0

100

Mali: Blokada nije uspela, usvojićemo rebalans,biće više para za plate i penzije

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Skupštini Srbije da poslanici dela opozicije nisu imali ništa važno da kažu osim da vrište i pište i da svojim ponašanjem i blokadom rada skupštine pokušaju da spreče da penzioneri dobiju veće penzije, majke novac za decu ali da u tome nisu uspeli.

"Nisu uspeli. Usvojićemo rebalans budžeta i ovog meseca ćemo imati veće plate za prosvetne radnike, medicinske sestre i tehničare, negovateljice u ustanovama socijalne zaštite. Od 1. oktobra biće veće penzije za 5,5 odsto, do kraja septembra isplatićemo po 10.000 dinara majkama dece do 16 godina", rekao je on.

Dodao je da je rebalansom predviđeno 35 milijardi dinara za subvencije poljoprivrednicima, 3,9 milijardi za lečenje retkih bolesti i za lečenje u inostranstvu, kao i novac za kapitalne investicije kao što su domovi zdravlja, škole, auto-putevi - svega što Srbiju čini boljom za život.

Najavio je da će se za par nedelja raspravljati i o budžetu za sledeću godinu kojim će, između ostalog, biti obezbeđena sredstva za povišicu penzija od 14,8 odsto od januara sledeće godine, kao i plata u javnom sektoru.

"Obezbedićemo još novca da gradimo lepšu Srbiju i ispunimo obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prosečna plata 2025. godine bude 1.000 evra, a penzija 430", rekao je Mali.

Izvor: T a n j u g

Siniša MaliopozicijaSkupština Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva