:

:

TV Most

clock

Septembar 29, 2021   8:24

0

93

Mali: Srbija je lider u regionu, ali zajedno smo još jači

U okviru konferencije "Jedan region, jedno tržište - korak napred ka zajedničkom tržištu Evropske unije" u Novom Sadu, sinoć je upriličena radna večera na kojoj je bio i ministar finansija Siniša Mali, koji je istakao važnost povezivanja zemalja Zapadnog Balkana, u okviru inicijative predsednika Vučića "Mini Šengen", a koja je dobila obris kroz program "Open Balkan".

"Srbija je lider u regionu kada je ekonomski razvoj u pitanju, ali ne možemo sve sami i nama je važno da nas prate i ostale zemlje Zapadnog Balkana jer kada nastupamo zajedno mnogo smo jači i atraktivniji za globalni svet. Radujem se trenutku kada će kamioni bez zadržavanja prelaziti granice, kada će radne dozvole važiti svuda i sada o tome razgovaramo da pokažemo mladima da svoje snove mogu da ostvare u svojim zemljama", rekao je ministar.

Radnu večeru je otvorio šef kancelarije Fondacije "Konrad Adenauer" za Srbiju i Crnu Goru Norbert Bekman Dirkes, a direktor Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine Aleksandar Simurdić obratio se gostima iz poslovne zajednice rečima da mladim liderima koji su razgovarali u toku dana o važnosti povezivanja zemalja Zapadnog Balkana najviše mogu pomoći jaki preduzetnici iz regiona.

"Integrisan region sa 18 miliona stanovnika je atraktivniji i privlačniji na globalnoj sceni i nudi prostir za razvoj trgovine, digitalni i industrijski napredak. Ono što smo uradili sa sporazumom o romingu sada hoćemo i sa poslovnim ljudima i ukidanje granica je u interesu svih nas", poručio je Simurdić.

Pored velikog broja poslovnih ljudi svečanoj večeri su prisustvovali i ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović i zamenica generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju Vlade Srbije Tanja Miščević.

Izvor: Танјуг

Siniša Mali"Jedan region jedno tržište - korak napred ka zajedničkom tržištu Evropske unije"Mini šengen
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva