:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Jun 14, 2021   18:17

0

122

Medalja na "Brenfiniti" takmičenju za gimnazijalce iz Kosovske Kamenice

Učenici trećeg razreda Gimnazije u Kosovskoj Kamenici osvojili su zlatnu medalju na četvrtom Međunarodnom „Brinfiniti" takmičenju, održanom u Beogradu, u takozvanom „STEAM obrazovanju".

Iako debitantska, ekipa kameničkih srednješkolaca u sastavu Jovana Pešić, Jelena Savić, Marija Stoilković i Veselj Sali bila je najbolja na međunarodnom takmičenju  u STEAM obrazovanju, gde su se pored osnovnih tražila i specfična znanja u oblasti ekonomije, matematike i umetnosti. U finalnom delu takmičenja ekipa kameničke Gimnazije, kao motiv za svoj zadatak iskoristila je objekat „Plutonijum" u Briselu.

Konkurencija je i ove godine bila izuzetno jaka. Učestvovalo je čak 300 ekipa a u finalnom delu 50 timova. Koliko je veliki ovaj uspeh najbolje govore najbliži konkurenti. Drugo mesto osvojila je Savremena Gimnazija u Beogradu, a treće gimnazijalci iz Knjazevca.

 „STEAM obrazovanje" ima za cilj promociju i objedinjavanje nauke, tehnologije, inženjerstva, matematike i umetnosti, čime se postižu daleko veći uspesi u odnosu na tradicionalne metode školovanja.

Izvor: RTV Puls

KiMGimnazija Kosovska KamenicaBrenfiniti takmičenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva