:

:

TV Most

clock

Decembar 19, 2022   15:49

0

150

Medicinskoj školi u Lapljem Selu donirana oprema za tri kabineta

Medicinska škola u Lapljem Selu dobila je, zahvaljujući Međunarodnoj humanitarnoj organizaciji IOM i Opštini Gračanica, opremu vrednu 19.600 evra za opremanje tri kabineta za praktičnu nastavu.

Opremu je danas predstavnicima Medicinske škole uručila predsednica prof. dr Ljiljana Šubarić, zajedno sa svojim najbližim saradnicima, direktoricom za obrazovanje Brankicom Nićić, direktorom za zdravstvo Aleksandrom Popovićem i direktorom ekonomskog razvoja Nebojšom Milovanovićem.

Medicinska škola sa sedištem u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu dobila je vrednu opremu za opremanje tri kabineta – biologije, hemije i fizike. Prema rečima predsednice Šubarić oprema je značajna jer će doprineti poboljšanju praktične nastave i znanja.

„Oprema je vrhunska i prezadovoljna sam, pre svega kao zdravstveni radnik, jer će znatno unaprediti praktičnu nastavu. Obuka učenika će biti efikasnija, a deca zadovoljnija jer će lakše shvatiti ono što im profesori prenose“, istakla je Šubarić.

Predsednica Šubarić je ovom prilikom napomenula da će Opština i dalje pružati podršku obrazovanju, jer je to ulaganje u budućnost.

„Ovo velika donacija, u pitanju projekat Kancelarije EU, koji su realizovali IOM i Opština Gračanica. Donirana je oprema u vrednosti od 19.600 evra, a Opština je učestvovala sa 33 %, što je oko 6.000 evra“, dodala je ona.

Direktor Medicinske škole Miodrag Živić zahvalio se na današnjoj poseti, a pre svega na obezbeđenim nastavnim sredstvima.

„Dobili smo stvari koje su nam bile preko potrebne, od mikroskopa do defibrilatora. Mi smo imali neku opremu, ali sada je sve upotpunjeno i biće mnogo lakše raditi. Medicinska škola je stručna škola i deci će se približiti praktične stvari“, rekao je Živić.

Prema rečima profesorice hemije Marije Spasić oprema značajna jer će učenici biti spremni za dalji rad u zdravstvenim ustanovama, posebno što će škola sada moći da improvizuje bolničke uslove.

„Krajem proleća napravili smo jedan od kompleksnih spiskova i izabrali sav materijal, pre svega za hemiju i biologiju, tako da mislim da smo ovom donacijom dobili mnogo toga, kako za teorijsku, tako i za praktičnu nastavu, koja će sada biti itekako savremena i umnogome će pomoći da znanje prenesemo našim učenicima, a samim tim ih spremimo za dalji radu u zdravstvene ustanove“, kala je Spasić koja je i predstavnica stručnog veća farmaceuta i laboranata.

Izvor: RTV Gračanica/Opština Gračanica

KiMLaplje SeloMedicinska školaopremadonacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva