:

:

TV Most

Foto: EPA / EFE

clock

Mart 31, 2023   22:13

0

165

Medvedev: Rusija će odgovoriti na raspoređivanje mirovnih trupa u Ukrajini

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je  da će mirovne snage, čije se raspoređivanje u Ukrajinu pod okriljem NATO-a trenutno razmatra u Evropi, biti eliminisane ako se pojave na linijama fronta bez pristanka Rusije".

„Očigledno je da su takvi mirovnjaci naši neprijatelji, vukovi u ovčijoj koži. Oni će biti legitimna meta za naše oružane snage ako budu raspoređeni na frontu bez saglasnosti Rusije, sa oružjem u ruci i predstavljajući direktnu pretnju za nas,“ napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, „ti mirovnjaci“ moraju biti nemilosrdno uništeni jer su „neprijateljski vojnici“ i ,,poginuće u toku borbe". 

,,Da li je Evropa spremna za dug niz kovčega koji drže njene mirovnjake“, upitao je on.

Medvedev je rekao da su istinske namere NATO-a da stacionira mirovne trupe u Ukrajini, koje bi bile naoružane jurišnim puškama i tenkovima, a nosile bi, kako je naveo ,,nekakve plave šlemove sa žutim zvezdama“.

Medvedev je podsetio da se potencijalni rezultati takvih akcija mogu videti u „istoriji operacija koje su SAD i njihovi saveznici vodili u različitim regionima sveta, uključujući  Koreju, Vijetnam, Jugoslaviju, Irak, Avganistan i brojne afričke zemlje."

„Jasno je da se takozvane mirovne snage NATO-a jednostavno spremaju da uđu u sukob na strani naših neprijatelja kako bi doveli situaciju na tačku bez povratka i pokrenuli Treći svetski rat, za koji tvrde da ga se toliko plaše," poručio je Medvedev.

Izvor: T a n j u g ; foto: EPA / EFE

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva