:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Oktobar 30, 2023   15:15

0

83

Mekgetigan s Vučićem: Srbija postigla odlične rezultate

Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda Donal Mekgetigan istakao je danas u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu da je Srbija postigla odlične rezultate, strogo poštujući preporuke MMF-a i sprovodeći ciljeve definisane aranžmanom sa ovom institucijom.

O tome, kako je rekao, svedoče rekordne devizne rezerve, dobri rezultati fiskalne politike, visok priliv direktnih stranih investicija, kao i podaci sa tržišta rada o snažnom rastu zaposlenosti, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Mekgetigan je naglasio da je Srbija pravovremeno reagovala adekvatnim ekonomskim merama na inflatorne pritiske i dodao da su očekivanja MMF-a da stopa inflacije na kraju godine bude na nivou ili niža od 8 odsto.

Govoreći o reformi državnih i javnih preduzeća, predstavnici MMF-a pozdravili su korake preduzete u cilju transformisanja i stabilizacije EPS-a i ukazali na neophodnost ubrzanja restrukturiranja državnih preduzeća.

Vučić je zahvalio na oceni da Srbija odgovorno sprovodi program dogovoren sa MMF-om.

On je istakao da je sačuvana makroekonomska stabilnost, kao i dobro poslovno okruženje i dodao da je Srbija, uprkos brojnim izazovima na globalnom tržištu, uspela da očuva ekonomiju, pa čak i da je dodatno ojača.

Odbor direktora MMF-a, na kojem će biti usvojen zaključak o uspešnosti druge revizije aranžmana, biće održan 21. decembra ove godine.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićMMFDonal Mekgetigan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva