:

:

TV Most

clock

Jun 20, 2023   12:11

0

324

Merdare: Nakon blokade smanjen intenzitet saobraćaja u oba pravca, prolaze samo putnički automobili

Nakon blokade magistralnog puta Niš-Priština u mestu Rudare, kod Kuršumlije, intezitet saobraćaja na administrativnom prelazu Merdare iz pravca Srbije, ali i sa Kosova je smanjen.

Rudare se nalazi na oko 20 kilometara od administrativnog prelaza Meradre prema Kuršumliji.

Put su od sinoć blokirali lokalni Srbi iz Kuršumlije, za kamione sa kosovskim ''RKS'' tablicama, kao recipročnu meru onoj kojom je pre nekoliko dana kosovska vlada zabranila ulazak srpske robe i kamiona sa registarskim oznakama Republike Srbije na Kosovo.

Po rečima organizatora blokade, kamione i autobuse sa kosovskim i stranim tablicama i dalje ne propuštaju. Dodaju da je tokom noći bilo dosta pokušaja da prođu, ali su se svi vratili. Putnički automobili normalno prolaze i na njih se blokada ne odnosi.

Kako javlja reporter Kosovo onlajna sa Merdara iz pravca Srbije mali broj automobila prelazi taj administrativni prelaz.

Kamioni prevoznika iz Albanije nakon višeastnog čekanja ispred prelaza vratili su se za Albaniju. Dok, automobili sa kosovskim registraskim oznakama neomatano prelaze, ali u znatnom manjem intenzitetu nego uobičajno.

Takođe, nekoliko kamiona sa crnogorskim tablicama je prešlo u Srbiju sa Kosova.

Izvor: Kosovo online

KiMRudareblokada putaMerdare
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva