:

:

TV Most

clock

April 05, 2019   15:53

0

236

Migranti blokirali železničku stanicu u Atini

Na desetine migranata organizovali su mirni protest na atinskoj stanici Larisis ometajući sve železničke usluge u nadi da će biti prebačeni na grčku granicu i pridružiti se drugim migrantima, čekajući da ožive migracionu rutu iz 2016. godine prema severnoj Evropi.

Kako je preneo grčki dnevnik "Katimerini", desetine migranata su seli na železničke pruge, dok policija prati situaciju.

Železnicki operater "Trainose" objavio je saopštenje za štampu u kojem je naveo da su sve usluge suspendovane zbog protesta.

Demonstranti traže autobus koji bi ih odvezao do područja Diavata na severu Grčke, gde se okupilo oko 500 migranata, uključujući porodice sa malom decom u kukuruznom polju izvan kampa nakon poziva postavljenog na društvenim mrežama da dođu do granice.

Grčka je zatražila od nekoliko stotina migranata i izbeglica koji su se okupili na polju nedaleko od grčke severne granice da se vrate u svoje smeštaje ili će biti suočeni sa sankcijama.

Male grupe ljudi, uključujući i decu, stigle su u četvrtak u blizinu migrantskog logora Dijavata blizu granice sa Severnom Makedonijom, podstaknuti izveštajima na društvenim mrežama o mogućnostima organizovanog prelaza severozapadne kopnene granice Grčke sa Albanijom pocetkom aprila, preneo je Rojters.

Do petka ujutro podignuto je više od 100 šatora na terenu.

Izvor: Танјуг

Atinamigranti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva