Mihajlović: Umesto #ostanikodkuće,od danas #ostaniodgovoran

:

:

TV Most

clock

Maj 07, 2020   9:09

0

58

Mihajlović: Umesto #ostanikodkuće,od danas #ostaniodgovoran

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kaže da je ukidanjem vanrednog stanja i zabrane slobode kretanja završena prva i najteža faza borbe protiv širenja korona virusa, ali da građani i dalje moraju da ostanu odgovorni.

Mihajlović je navela da od danas ulazimo u novu fazu borbe protiv COVID-19, a to je život sa virusom, da je ukinuto vanredno stanje i policijski čas, ali da borba protiv virusa nije završena.

"Iz vremena naredbi ulazimo u vreme preporuka, i umesto apela da ostanemo kod kuće, sada apelujem na sve građane da ostanu odgovorni! Da se pridržavaju mera zaštite stručnjaka, jer će tako čuvati i sebe i druge. Sada je sva odgovornost na nama", kaže Mihajlović.

Potpredsednica Vlade dodala je da je vreme da se građani vrate svojim poslovima kako bi se povratila ekonomiju, kao i da na svojim poslovima moraju da poštuju propisane mere zaštite.

Tako će građani na najbolji način nastaviti da pomažu i lekarima, medicinskim sestrama i čitavom zdravstvu da sačuvaju živote građana.

"Još jednom izražavam najveću zahvalnost svim radnicima u saobraćaju i građevinarstvu koji su radili sve vreme vanrednog stanja i koji su zaslužni što Srbija nije stala u vreme korone. Vreme je da se i svi ostali vrate na posao kako bismo oporavili našu ekonomiju, što neće biti nimalo lako, poštujući sve mere zaštite. Zdravi bili!", poručila je Mihajlović, prenosi ministarstvo u saopštenju.

Izvor: Танјуг

Zorana Mihajlovićkoronavirus#ostanikodkuce#ostaniodgovoran
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva