:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 03, 2020   13:56

0

185

Mihajlovićeva i Godfri: Jačanje energetike preduslov razvoja

Uspešnu saradnju razvijenu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, nastavićemo i kroz oblast rudarstva i energetike, jer je to strateški važan sektor za dalji razvoj Srbije, zaključak je sa danasnjeg sastanka ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović sa ambasadorom SAD Entonijem Godfrijem.

Ministarstvo je saopštilo da je Mihajlovićeva zahvalila američkom ambasadoru na podršci i pomoći u realizaciji važnih infrastrukturnih projekata.

Dodala je da je Srbija zainteresovana za dalji razvoj saradnje sa američkim kompanijama i u energetskom sektoru.

„Ovo nije samo pitanje gasovoda i diversifikacije, već i obnovljivih izvora energije i zelenih tehnologija. Vašingtonski sporazum i saradnja na jezeru Gazivode za nas su veoma značajni, da pokrenemo zajedničke projekte i osiguramo snabdevanje", rekla je ona i dodala da veruje da se saradnja može unaprediti u sektoru energetike.

Godfri je čestitao ministarki preuzimanje ovako izazovnog sektora koji je veoma značajan za dalji razvoj i budućnost Srbije.

„Vaše liderstvo u ovoj oblasti je dobro i važno za državu. SAD će nastaviti da snažno podržavaju Srbiju u daljem ekonomskom razvoju i radujemo se jačanju saradnje u energetskom sektoru", rekao je on.

Godfri je ocenio da je najbrži način ekonomskog rasta moguć kroz izgradnju različitih izvora energije, posebno gasa.

" Sporazum iz Vašingtona je i za nas veoma značajan jer pokazuje našu jaku posvećenost unapređenju i normalizaciji odnosa. Biće izazova, ali tu smo da pomognemo“, rekao je on.

Izvor: Танјуг

MihajlovićGodfrienergetikarazvojSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva