:

:

TV Most

clock

Jul 17, 2022   11:29

0

150

Mihajlovićeva zbog zabrane Vučiću otkazala službenu posetu Zagrebu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović otkazala je službenu posetu Zagrebu zbog zabrane Hrvatske predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da privatno poseti Jasenovac.

Mihajlovićeva je u utorak u Zagrebu trebalo da se sastane sa ministrom gospodarstva i održivog razvoja Hrvatske, Davorom Filipovićem, a glavna tema razgovora trebalo je da bude regionalna saradnja i povezivanje gasnim interkonekcijama, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Navedeno je da je sastanak organizovan sa ciljem da se razgovara o tome kako da se radi na tome da kroz konkretne projekte i saradnju bude povećana energetska bezbednost celog regiona i da se zajedno ide u susret izazovima 21. veka.

"Umesto da pokažemo poštovanje prema svim žrtvama i tražimo načine da zajedno gradimo bolju budućnost, kao što radi Srbija, ovakvim potezima se samo vraćamo u prošlost i onemogućava se unapređivanje odnosa dve zemlje u oblastima gde itekako postoji potreba da sarađujemo”, istakla je Mihajlovićeva.

Izvor: T a n j u g

MihajlovićVučićHrvatskazabranaposetaJasenovac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva