:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2023   21:43

0

96

Milićević: Srbijo, budi ponosna na Vučića

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević poručio je danas da Srbija treba da bude ponosna na obraćanje predsednika Republike Aleksandra Vučića u Generalnoj skupštini UN, koji je, kako je naglasio, još jednom potvrdio da "ono što govori narodu u Srbiji kaže i u lice svim svetskim liderima". 

Milićević je podsetio da je stav Srbije uvek bio jasno opredeljenje za poštovanje međunarodnog prava i Povelje UN, saopštilo je njegovo ministarstvo. 

"Predsednik je bez imalo uvijanja podsetio da oni veliki i moćni koji se sada sa govornice u UN zalažu za poštovanje povelje UN, a posebno poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, to čine samo kad njima odgovara. A kada je reč o Srbiji baš ti koji se sa ove govornice toliko glasno za to zalažu su bombardovali Srbiju bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, i isti ti  a pre svega najmocnije SAD su pre tačno 15 godina pogazili te principe priznajući nezavisnost separatista na delu teritorije Srbije", istakao je Milićević.

Naglasio je da niko pre predsednika Vučića sa govornice UN nije imao hrabrosti da jasno i glasno najmoćnije svetske sile podseti da u poštovanju međunarodnog prava ne možete menjati principe od slučaja do slučaja već uvek i zauvek imati isti princip ako zaista želite mir u svetu.

"Zbog svega  što je predsednik u svom obraćanju u UN rekao građani Srbije treba da budu ponosni. Predsednik je još jednom potvrdio našu želju da sarađujemo sa svim zemljama sveta na principima međusobnog poštovanja i uvažavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta", zaključio je Milićević.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

Đorđe MilićevićVučićGeneralna skupština UN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva