:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 09, 2021   14:58

0

227

Milićević: Ugljanin izražava težnje da Rašku pripoji tzv Kosovu

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević pitao je danas u Skupštini Srbije da li ima osnova za preduzimanje zakonskih mera prema poltiičarima koji otvoreno učestvuju u aktivnostima protiv ustavnog poretka i teritorijalne celovitosti Srbije.

Milićević je rekao da lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin otvoreno izražava težnje zajedno s liderom kosovskog pokreta Samoopredljenje Aljbinom Kurtijem da Rašku oblast pripoji lažnoj državi Kosovo.

“O tome je otvoreno bilo reči prililkom susreta Ugljanina i Kurtija nakon izbora na Kosovu i Metohiji za privremene institucije”, rekao je Milićević.

Milićević je naveo da Ugljanin ide još dalje i lobira za interese Albanaca sa KIM, čiji je projekat albanizacija Raške oblasti uveliko u toku, te da taj projekat prevodi Ismet Azizi, ukazujući da predsednik SDA Sandžaka na taj način radi i protiv svog bošnjačkog naroda u želji da postane lider nečega.

“Njegova otvorena separatistička politika kojom želi da odvoji Raški upravni okrug i pripoji ga nekoj nepostojećoj državi ili čak velikoj Albaniji otvoreni je poziv za rušenje državnog poretka”, rekao je Milićević.

On je primetio da Ugljanin nastavlja provokacije i da je pre dva dana s poslanikom Narodne skupštine otišao da obiđe grob Adema Jašarija, osnivača i pripadnika UČK, koja je proglašena terorističkom organizacijom i koja je krajem 90-tih vršila zločine nad srpskim i drugim nealbanskim stanovništvom.

“Ugljanin, ne samo da se divio Ademu Jašariju i veličao njegovu ličnost nego je otvoreno pozivao na oružani ustanak u Sandžaku po ugledu na pobune UČK na KIM koje je Jašari predvodio”, rekao je Milićević.

Izvor: Танјуг

KiMMilićevićUgljaninRaška
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva