:

:

TV Most

clock

Decembar 23, 2022   20:07

0

128

Ministarka Popović: Najave hapšenja iz Priština sa ciljem destabilizacije severa KiM

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je danas da predstavnici privremenih prištinskih institucija nastavljaju da provociraju srpski živalj na Kosovu i Metohiji, pokušavajući da tamošnje srpske lidere proglase kriminalcima, stavljajući ih na listu za hapšenje.

Prema njenim rečima, najava hapšenja srpskih lidera ima za cilj pokušaj destabilizacije severa KiM i zastrašivanje srpskog naroda, kome se šalje sramna poruka da će, ukoliko nastave da se bore za svoja prava iz Briselskog sporazuma, i oni biti meta progona, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Popović je istakla da je posebno zabrinjavajuće da, kako je navela, ''prištinski teroristi Srpsku pravoslavnu crkvu i Srpsku akademiju nauka i umetnosti nazivaju desničarskim ekstremističkim organizacijama, koje su povezane sa Ruskom Federacijom''.

Ona je istakla da je nedopustivo da se predsednik Aleksandar Vučić, njegov sin Danilo, brat Andrej, kao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin nalaze na listi za hapšenje i to samo zato što se bore za interese srpskog naroda.

Srbija, kako je dodala, snažno i odlučno stoji uz srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Popović je rekla da je sigurna da će strpljenje i politička mudrost predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije uticati na predstavnike međunarodne zajednice da preispitaju odnos prema politikanstvu Aljbina Kurtija i njegovih političkih marioneta.

Popović je izjavila da očekuje od međunarodne zajednice da pritiscima na tzv. prištinske vlasti podrži i ubrza formiranje Zajednice srpskih opština.

Izvor: T a n j u g

KiMMaja Popovićspiskovi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva