:

:

TV Most

Foto: CdM

clock

Oktobar 07, 2021   19:27

0

193

Mitropolija upozorila: "Đukanović zloupotrebljava funkciju"

Mitropolija crnogorsko-primorska danas se oglasila saopštenjem u kome upozoravaju da Milo Đukanović nastavlja da izaziva podele i uznemirava građane.

"Šta misli građanin Milo Đukanović o crkvenim verskim obredima trebalo bi da bude njegova privatna stvar i tema van dometa pažnje javnosti pa i same Crkve. Međutim, dok je taj građanin predsednik naše države dužni smo da se oglasimo kada on javno vređa i ponižava sveštene radnje koje se sprovode na našim duhovnim sabranjima. Njegovi politički i ideološki obračuni sa premijerom i ministrima Vlade Crne Gore, ni najmanje ne ulaze u oblast interesovanja Crkve, ali zloupotreba crkvenih tema u svrhe Đukanovićevog političkog pravdanja i napada na druge aktere društvenog života, – duboko vređa osećaje velikog broja građana Crne Gore. Uvrede sa te adrese nikako ne doprinose stabilnosti i napretku države čiji je Đukanović predsednik", navodi se u saopštenju.

Iz mitropolije ističu da je Đukanović prošle godine pao na ispitu poznavanja crnogorskog ustava, kada je pokušao da uređuje unutrašnje ustrojstvo SPC i eparhija u Crnoj Gori.

Izvor: T a n j u g

Mitropolija crnogorsko-primorskaMilo Đukanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva