:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 27, 2021   13:45

0

172

Mnogo uloženo u Niš, atraktivan za investitore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je država mnogo toga uložila u Niš, čime je taj grad stavljen na jedno od najvažnijih mesta u celom regionu, a na osnovu čega stalno dolaze novi investitori koji su zainteresovani za ulaganja.

Vučić je, upitan za investicije u Niš, kao i da li će biti daljih ulaganja, ukazao da se radi rekonstrukcija terminala na niškom aerodromu, kontrole leta. Kada prođe pandemija, izrazio je nadu, da će se povećati broj putnika sa tog aerodroma.

„Mnogo toga smo uložili u Niš. Ne pamtim vreme u kojem je više uloženo u Niš. To su činjenice. Pogledajte kako izgleda naučno tehnološki park u Nišu, da se ponosite pred Amerikancima, Evropljanima, kako izgledaju sve fabrike, koliko je toga urađeno“, kazao je Vučić.

Naveo je da je urađen put od Niša preko Pirota do granice sa Bugarskom i Severnom Makedonijom.

Sada, kaže, radi se pruga u koju će biti uloženo, samo za deonicu Niš-Dimitrovgrad 260 miliona evra.

Ukupno gledano, pruga od Beograda do granice sa Severnom Makedonijom koštaće oko dve milijardi evra, dodao je on.

Najteža deonica, podseća, je Grdelička klisura.

„To su sva ulaganja koja Niš stavljaju na jedno od najvažnijih mesta u celom regionu, čime postaje raskršće puteva. Izgradnja Moravskog koridora povezuje Niš brzo sa zapadnom Srbijom, čini ga bližim sa RS i BiH“, objasnio je on.

Vučić je rekao da će većina građana, koja objektivno sagledava činjenice, biti zadovoljna, i da veruje u njihov sud.

Najavio je da će na današnjem sastanku u Gadžinom Hanu biti donete važne odluke u vezi lokalnih puteva koji se grade.

Otvaranje fabrike Šinju u Nišu u maju ili junu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će novoizgrađena kineska fabrika Šinju u Nišu biti otvorena u maju ili junu, kao da će zaposliti oko 1.000 ljudi.

"To je odlična i važna fabrika. Ima još investicija iz Evrope i Kine, tako se verovatno u narednih mesec i po dana vidimo u Nišu", rekao je Vučić novinarima.

U pitanju je kineska fabrika Šinju za proizvodnju led rasvete u automobilskoj industirji.

Više novca za obnovu, nego za novu bolnicu u Knez Selu

Vučić je izjavio danas da su stručnjaci izračunali da bi, po pitanju Klinike za plućne bolesti "Knez Selo" kod Niša, bili mnogo veći troškovi renoviranja i rekonstrukcije, nego da se gradi nova bolnica.

"Verujem da će, ako budemo bilo šta radili po tom pitanju, u Knez Selu biti nova bolnica za plućne bolesnike. Stručni ljudi će o tome da donesu odluku", odgovorio je Vučić na pitanje novinara da je tačno ono što je najavljeno, da će bolnica u Knez Selu, odnosno imanje na kojem se nalazi, biti prodato, dok se najavljuje nova bolnica u Nišu.

Vučić je rekao da država danas ima više novca nego ranije, najviše u modernoj istoriji srpske države, tako da veruje da će novac moći da se uloži ne u renoviranje i obnovu, već u izgradnju onoga što je najbolje, dodajući da je i zdravstvena stanica u Pukovcu obnovljena 2017/2018.

"Čuo sam razne gluposti zašto je dolazio u Doljevac... Ne zato što mi je potrebna podrška, ovde dobijamo 86 odsto glasova, nije to pitanje, već je pitanje šta možemo da uradimo za Doljevac i niske stope vakcinacije. Ali, dobio sam uveravanje da će se to promeniti i da će Doljevac, od 20 najgorih opština, u tome biti u sredini ili pri vrhu u narednih sedam dana", rekao je Vučić.

Dodao je i da država radi sve što može, ali ne može svaki put, pruga, zgrada da se renoviraju za nekoliko godina, a da stotinama godina ništa nije pipnuto.

"Izgradili smo najviše bolica u poslednjih pet nego u prethodnih 50 i to nije preterivanje, ni metarofa", rekao je Vučić.

Uložićemo i radićemo puno,da se život u Gadžinom Hanu ne ugasi

 Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Gadžinom Hanu sa predstavnicima Nišavskog okruga, a građanima koji su ga dočekali ispred Doma kulture u toj opštini poručio da je to sastanak koji se tiče njihove budućnost i da će u naredne dve godine u tom kraju biti urađeno više nego u prethodnih 20.

"Gadžin Han je za nas strahovito važan, jer nećemo da se život ugasi već da napredujete, da imate siguran posao i da možete da garantujete budućnost svojoj deci", poručio im je Vučić.

Kako je rekao, biće uložena velika sredstva u industrijsku zonu i njeno opremanje.

"Da napravimo da imate posao, da radite, da dobijete prvu, ali i drugu platu u kući", rekao je Vučić.

Najavio je da će mnogo biti uloženo i obnovu puteva, jer to mnogo znači u opštinama sa velikim brojem sela i zaselaka.

"Uradićemo za dve godine više nego u prethodnih 20 godina", naglasio je predsednik.

Ispred Doma kulture okupio se veliki broj meštana, a Vučić ih je zamolio da se raziđu, kako bi čuvali zdravlje i da se svakako vakcinišu.

"Da ne bismo ugrožavali zdravlje bilo koga, raziđite se. Ali, sami sudite po onome što ćete videti narednih meseci koliko i šta radimo i da li ćete biti zadovoljni" rekao je Vučić.

Izvor: Танјуг

VučićNišinvesticijeGadžin HanKnez Selo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva