:

:

TV Most

Foto: Novosti online

clock

Septembar 29, 2021   14:47

0

190

Mojsilović s državnim sekretarom nemačkog Ministarstva odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je danas u Beogradu sa državnim sekretarom Ministarstva odbrane Nemačke Tomasom Zilberhornom, koji boravi u Srbiji u okviru posete regionu.

Mojsilović i Zilberhorn su razgovarali o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, ključnim izazovima i bezbednosnim pretnjama na prostoru KiM i aktivnostima bilateralne vojne saradnje Vojske Srbije i Oružanih snaga Nemačke, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tokom susreta je izražena zainteresovanost obe strane za dalje kvalitativno i kvantitativno unapređenje vojno-vojne saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Istaknuta su pozitivna iskustva iz zajedničkog angažovanja u mirovnoj operaciji EU u Republici Mali, kao i uspešna saradnja centara za obuku u oblasti mirovnih operacija i atomsko-biološko-hemijske odbrane.

Uz konstataciju da je pandemija kovida 19 negativno uticala na obim bilateralne vojne saradnje, izraženo je očekivanje da će se po stvaranju povoljnijih epidemioloških uslova intenzivirati realizacija dogovorenih aktivnosti.

Izvor: Танјуг

MojsilovićZilberhorn
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva