:

:

TV Most

clock

Decembar 20, 2022   16:47

0

118

Mojsilović zatražio od Manča zaštitu za srpsko stanovništvo na KiM

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović zatražio je danas u razgovoru u Beogradu od komandanta Komande združenih snaga NATO-a iz Napulja admirala Stjuarta Manča zaštitu za srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji.

Mojsilović je bezbednosnu situaciju u pokrajini ocenio kao nestabilnu i nepredvidivu i istakao da Srbija očekuje da Kfor, kao jedini legitimni bezbednosni akter u Pokrajini, osigura bezbednost građana i zaštiti srpsko stanovništvo i kulturno-istorijsko i versko nasleđe, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Mojsilović je podsetio na niz jednostranih i provokativnih poteza koje poslednjih godina preduzimaju privremene institucije samouprave u Prištini i ocenio da su takvi postupci u suprotnosti sa naporima koje Srbija i njeni međunarodni partneri ulažu radi smirivanja situacije na terenu i stvaranja sigurnog i bezbednog okruženja na Kosovu i Metohiji.

Uz ocenu da saradnja Vojske Srbije i NATO-a doprinosi jačanju međusobnog poverenja i izgradnji mira i stabilnosti u regionu, u razgovoru je zaključeno da treba nastaviti razvoj međusobnih odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa i konstatovano da uspostavljeni mehanizmi saradnje to i obezbeđuju, navodi Ministarstvo odbrane.

Admiral Stjuart Manč, koji je istovremeno i komandant pomorskih snaga Sjedinjenih Američkih Država u Evropi i u Africi, tokom boravka u Srbiji imao je odvojene susrete sa vrhovnim komandantom Vojske Srbije i predsednikom Republike Aleksandarom Vučićem, ministrom odbrane Milošem Vučevićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Izvor: TV Most, Ministarstvo odbrane; Foto: Ministarstvo odbrane

MojsilovićMančKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva