:

:

TV Most

Foto: Novosti online

clock

Avgust 25, 2020   10:11

0

154

Na fakultetima državnih univerziteta počeo septembarski ispitni rok, svi poštuju propisane mere

Septembarski ispitni rok na većini fakulteta u zemlji već je počeo - negde već polovinom avgusta, a ponegde ove nedelje. Na svim visokoškolskim ustanovama važe ista pravila kao u junu: obavezna socijalna distanca od po metar i po između studenata u slušaonicama, nošenje maski, dezobarijere...

Grupe za polaganje su smanjene, a broj termina se povećao, pa su tako ispoštovane i sve mere koje je preporučio Krizni štab, a ni studenti nisu oštećeni.

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu ispiti su počeli juče i trajaće do 5. septembra, potvrdio je sekretar fakulteta Dragan Pavić. Već posle 10 dana pauze, 15. septembra, počinje drugi septembarski rok.

- Pravni fakultet ranije nije imao samo pismeno polaganje ispita, međutim sada smo to uveli kod onih predmeta kod kojih je to moguće i gde su se predavači složili - kaže Pavić. - Broj studenata u prostoriji je prepolovljen, da bismo ispoštovali neophodnu distancu među njima, ali je zato povećan broj termina. Isti je slučaj i sa usmenim polaganjem. Profesor i dalje može u toku dana da ispita do 50 studenata, ali oni polažu po grupama, sa pauzama između, da se ne bi stvarala gužva u hodnicima - kaže Pavić.

Da svi koji ulaze sa maskama u zgradu fakulteta na jedini ulaz koji je otvoren, da prolaze dezobarijeru, dezinfikuju ruke i mere temperaturu, proverava obezbeđenje.

Na Ekonomskom fakultetu ispitni rok je počeo još 17. avgusta i trajaće do 21. septembra, kaže dekan prof. dr Branislav Boričić.

- Sve mere smo zadržali kao u junu i julu. Sve što je moguće studenti polažu pismeno, povećan je broj termina, grupe su male i obezbedili smo čak i više od četiri kvadrata po studentu razdaljine. Do sada nije bilo nikakvih problema - objašnjava Boričić.

Izvor: Novosti online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva