:

:

TV Most

clock

Avgust 31, 2022   17:53

0

188

Na Jarinju mirno, kosovska policija i Kfor u blizini

Situacija na administrativnom prelazu Jarinje, nekoliko sati uoči početka važenja sporazuma o ličnim dokumentima između Beograda i Prištine je mirna, a na prelazu nema zadržavanja vozila.

Kako javlja izveštač T a n j u g a, kao i do sada na registarske tablice na automobilima u oba pravca lepe se bele nalepnice.

Na 700-800 metara od administrativnog prelaza Jarinje nalazi se punkt kosovske policije, a ispred objekta parkirana su tri hamera.

Pripadnici KP naoružani su automatskim puškama.

Oko dva kilometra dalje ekipa T a n j u g a uočila je dva hamera američkog Kfora.

Foto: EPA

Na svim carinskim punktovima na administrativnim prelazima od jutros su na vidnim mestima postavljeni ''disklejmeri'', odnosno obaveštenja u kojima se objašnjava da se omogućavanje korišćenja ličnih karata koje je izdala Priština vrši isključivo iz praktičnih razloga, radi omogućavanja slobode kretanja i da se to ne može tumačiti kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

U obaveštenjima se navodi i da korišćenje ličnih karata koje je izdala Priština ne može da se tumači kao pristanak Beograda na odstupanje od Rezolucije SB UN 1244.

Beograd i Priština postigli su dogovor o ličnim dokumentima, prema kojem Beograd ukida dokumenta za vlasnike ličnih karata koje su izdale privremene prištinske institucije, dok ih Priština neće uvoditi za građane sa ličnim kartama Srbije.

Izvor: T a n j u g; Foto: TV Most

KiMJarinjeKFOR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva