:

:

TV Most

Foto: Gračanica online

clock

April 14, 2020   14:51

0

176

Na Merdaru zaplenjen ručni frižider napunjen sa 63.000 funti

Na punktu Merdare pripadnici carine pronašili su u kamionskoj kabini ručni frižider sa preko 63.000 funti, a u pokušaju krijumčarenja deviza sprečen je 50-godišnji državljanin Austrije albanskog porekla.

Kamion slovenačke registracije je iz Češke, natovaren polovnom obućom i traktorom sa priključcima, krenuo ka Albaniji, navedeno je u saopštenju.

Kontrolom kabine kamiona ispod vozačkog kreveta, zakamuflirani hranom i flašama soka, pronađeni su ručni frižider i putna torba sa četiri kese napunjene svežnjevima novca.

Vozaču je vraćen dozvoljeni iznos od ukupno pronađene sume u protivvrednosti od 10.000 evra, dok će o preostalom iznosu od gotovo 55. 000 funti odlučivati nadležni sud u hitnom postupku.

"Podsećamo da je radi redovnog snabdevanja čitavog regiona u ovim teškim okolnostima naša zemlja već učinila sve da se omogući lakši i brži tranzit kamiona preko naše teritorije, a od juče je počela i primena sistema tzv. ''zelanih koridora'', u okviru CEFTA regiona", saopšteno je iz Uprave Carine.

Ubrzane procedure na određenim prelazima koji su neprekidno otvoreni za transport robe, svakako ne znače da carinici neće sprovoditi kontrole, ističe se u saopštenju, kad god se pojavi sumnja da su one neophodne, kako bi svi oni koji imaju nameru da profitiraju u okolnostima vanrednog stanja u tome bili sprečeni.

Izvor: Танјуг

Merdarezaplena
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva