:

:

TV Most

clock

Februar 24, 2023   16:30

0

187

Na Sajmu turizma predstavljen turistički potencijal PO opštine Priština

Bogatim kulturno-umetničkim porogramom  na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na štandu “Doživi Kosovo i Metohiju” predstavio se  Privremeni organ opštine Priština. 

U okviru programa nastupili su učenica Muzičke škole Magdalena Savić, ansambl narodnih igara i pesama “Venac”, kao i vitezovi “Reda zmaja”. Posetioci štanda imali su istovremeno priliku da uživaju u tradicionalnim jelima našeg podneblja, koja su pripremile članice Udruženja poslovnih žena “Avenija” i ovdašnji ugostitelji. Pored toga, posetioci su mogli da pogledaju i mnogobrojne proizvode koji se izrađuju na teritoriji centralnog Kosova, kao i narodnu nošnju, koju su izložile članice Udruženja  “Avenija”.

Prisutnima se obratila direktorica Narodne biblioteke u Gračanici Brankica Kostić, koja je pozvala sve Srbe da dođu na Kosovo i Metohiju i obiđu svoju rodbinu, jer su svi sa Kosova i Metohije, samo su u različitim seobama otišli.

“Pozivam vas da dođete i udahnete dah zavičaja, da probudite slike svojih predaka i slike pamćenja, koje smo i genetikom dobili. Sačekaće vas vaša rodbina jer svi smo sa Kosova i Metohije, samo je razlika u kojoj smo seobi otišli. Sačekaće vas zadužbine, koje su sagrađene da preko njihovih kupola dodirnemo nebesa, a zvon manastirskih i crkvenih zvona oglasiće radost vašeg dolaska. obiđite mesto svih naših početaka”, istakla je Kostićeva.

Veliki broj posetilaca okupio se i na predstavljanju SG Priština i sa velikom pažnjom propratio sve ono što su pripremili mnogobrojni učesnici, a što se zapravo odnosilo na našu tradiciju, običaje i život ljudi na centralnom Kosmetu.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMPO PrištinaMeđunarodni sajam turizma
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva