:

:

TV Most

Foto: Telegram / Volodimir Zelenski

clock

April 12, 2022   21:02

0

77

Na Telegramu Zelenskog fotografija Medvedčuka sa lisicama

Fotografija šefa političkog saveta stranke Opoziciona platforma - Za život Viktora Medvedčuka sa lisicama na rukama postavljena je na Telegram kanalu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, nakon što je, kako se navodi, uhapšen u specijalnoj operaciji ukrajinske Službe bezbednosti (SBU).

"Specijalna operacija je izvedena zahvaljujući SBU. Bravo! Detalji kasnije", navodi se u poruci uz objavljenu fotografiju Medvedčuka kako sedi u lisicama u maskirnom odelu i sa lisicama.

Ranije je Državni istražni biro (SBI) Ukrajine saopštio da je ukrajinski sud dozvolio hapšenje Medvedčuka, prenela je agencija RIA Novosti.

On je od maja 2021. bio u kućnom pritvoru, odakle je, kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine, pobegao 28. februara, četiri dana nakon napada Rusije na Ukrajinu i od tada mu se gubi trag.

Ukrajinske vlasti Medvedčuka sumnjiče za veleizdaju i pokušaje pljačke nacionalnih resursa na Krimu, koji je Moskva anektirala 2014. godine.

Medvedčuk je jedan od najbogatijih ljudi u Ukrajini, a Forbs procenjuje njegovo bogatstvo na 620 miliona dolara.

U Ukrajini Medvedčuk se smatra saveznikom ruskog predsednika Vladimira Putina, koga naziva "ličnim prijateljem".

Šef SBU potvrdio da je Medvedčuk uhapšen

Šef Službe bezbednosti Ukrajine Ivan Bakanov (SBU) potvrdio je večeras da je poslanik i šef političkog saveta stranke Opoziciona platforma - Za život Viktor Medvedčuk uhapšen.

On je na Telegram kanalu te službe naveo da su operaciju privođenja Medvedčuka u ime ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog izveli pripadnici Službe bezbednosti, prenosi Interfaks.

Prethodno je na Telegram kanalu Zelenskog objavljena fotografija Medvedčuka sa lisicama na rukama i u meskirnom odelu.

Izvor: T a n j u g

Viktor MedvedčukVolodimir Zelenski
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva