:

:

TV Most

clock

Februar 28, 2023   15:14

0

125

Nacionalni dan knjige obeležen u Kosovskoj Mitrovici: Prenesimo deci ljubav prema čitanju

Đaci OŠ „Sveti Sava“ obišli su danas, povodom Nacionalnog dana knjige, Gradsku biblioteku „Vuk Karadžić“ u Kosovskoj Mitrovici.

O važnosti knjige i njenoj ulozi u obrazovanju i životu, prisutnim učenicima je govorila direktorica biblioteke Marina Rakić.

„Ovaj dan se obeležava od 2013. godine. Ovo je Dan Narodne biblioteke Srbije, a to je ujedno krovna institucija za sve naše biblioteke – kako javne, tako i školske, pa je uzet ovaj datum kao Nacionalni dan knjige. Cilj je najmlađima približiti knjigu, pokazati im da je čitanje ono što im je jako potrebno u životu, da shvate da knjiga jeste najbolji prijatelj. Hteli smo da im prenesemo tu ljubav“,  rekla je Rakić.

Rakić napominje da se ove godine, Nacionalni dan  knjge ali i bibliotekara  glasi  “Kad otvoriš knjigu, otvori se srce” I poziva sve građane od najmlađih do najstarijih da dođu, da se učlane u biblioteku I uživaju u dobrim pričama..

„Koristim ovu priliku da pozovem sve da dođu i da posete našu biblioteku, ne samo kada je neki određeni dan, već svakodnevno, mi smo tu za njih.“

Učenica osmog razreda Tarija Hodža je veliki obožavalac knjiga.

„Hoću da kažem da mi je veoma drago što smo priredili nešto ovako u našem gradu. Veoma sam zahvalna što mogu da budem deo ovoga, da prisustvujem ovakvom jednom događaju. Naravno, član sam Gradske biblioteke“, istakla je Tarija.

Hrista Đorđević je oduševljena današnjom posetom.

“Obožavam da čitam . Nisam bila clan biblioteke ali postaću uskoro” kaže Hrista, učenica trećeg razreda.

Mališani su kao uspomenu na današnji dan, dobili po knjigu a nakon biblioteke, obišli su I Gradski muzej.

Inače, Gradska biblioteka “Vuk Karadžić” u ponudi ima oko 40.000 bibliotečkih jedinica koje sun a raspolaganju đacima, studenima kao i svim građanima.

Izvor: Radio Mitrovica sever; Foto: Radio Mitrovica sever

KiMKosovska MitrovicaNacionalni dan knjigeGradska biblioteka Vuk Karadžić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva