:

:

TV Most

Foto: Kosovo Onlajn

clock

Decembar 09, 2023   14:23

0

249

Napad na ambulantu dolivanje ulja na vatru, strahujemo da će se takvi slučajevi ponavljati

Meštanin Suvog Dola Mićo Kragović ocenio je da je Srbima na Kosovu u potpunosti narušena bezbednost, a da je razbijanje prozora i rešetki na ambulanti u njegovom selu "dolivanje ulja na vatru". Kako kaže, ne očekuje da će uslediti bilo kakva reakcija nadležnih na taj incident, već da će Albanci nastaviti "da rade ono što su navikli".

Kragović ističe da ovo nije prvi put da se dešavaju ovakvi incidenti.

"To je dodavanje ulja na vatru pored ionako loše situacije. Pored kompletne bezbednosti koja je nama sto posto ugrožena dešavaju se ovakve stvari. Ovo nije prvi put, konstantno se dešava tako nešto", rekao je Kragović za Kosovo onlajn.

Meštani, kako kaže, strahuju za svoju bezbednost, a na ovakve događaje koji su sve učestaliji ostaju nemi.

"Nema čovek šta da kaže s obzirom na to da je bezbednost u našoj sredini i onako na začelju", ocenjuje on.

Napominje da će kao i svaki put reakcija nadležnih na ovakvo uznemiravanje Srba i uništavanje imovine izostati.

"Ne očekujemo ništa, oni će ponovo da dođu i da rade ono što su navikli", zaključio je on.

Direktorka Doma zdravlja: Zatekla sam polomljena stakla i rešetke na ambulanti, napadi sve češći

Direktorka Doma zdravlja u Severnoj Mitrovici Miljana Nikolić potvrdila za Kosovo onlajn da je u jutarnjim časovima u Suvom Dolu obijena zdravstvena ambulanta. Kako je objasnila, kada je došla na lice mesta zatekla je razvaljene rešetke i razbijena prozorska stakla.
Nikolić je istakla da je ovo još jedan u nizu napada na ovaj objekat, a da su na meti i ostale ambulante u okolnim selima.

"U jutarnjim časovima obaveštena sam da je ambulanta u Suvom Dolu ponovo obijena. Odmah smo krenuli da vidimo o čemu se radi. Naišli smo zapravo na obijene rešetke, kao i na polomnjeno staklo. Kada smo ušli unutra videli smo da nije ništa dirano, međutim, ovo je još jedan u nizu napada na ovu ambulantu, a i na duge ambulante koje se nalaze u seoskim sredinama", rekla je Nikolić  za Kosovo onlajn.

Istakla je da su građani, kao i radnici u ambulanti, veoma uzmemireni s obzirom na to da ovo nije prvi napad na ovu zadravstvenu jedinicu. Podsetila je da su zidovi pre nekoliko meseci bili ispisani simbolima OVK i "zastrašujućim porukama".

Ovu ambulantu, kako kaže, koriste ne samo okolni meštani srpske nacionalnosti, već i ostali građani koji žive u tom kraju, među kojima su i Albanci.

"Mi smo u jednom velikom strahu i neizvesnosti šta će se dalje dešavati, jer su se napadi intenzivirali, pre par meseci je ista ambulanta bila meta napada kada je preko nje bilo ispisano 'UČK' i druge zastrašujuće poruke. Više puta su na ambulanti lomljena stakla i rešetke i žalili smo se jer je, ipak, u pitanju zdravstvena jedinica. Zamolila bih sve građane da ne uništavaju imovinu i ne unose još više straha među građane", poručila je Nikolić.

Izvor: Kosovo Onlajn

Suvi Doambulanta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva