:

:

TV Most

clock

Decembar 13, 2023   8:14

0

66

Napad na Kijev, preko 50 povređenih; ukrajinska PVO oborila po 10 ruskih dronova i balističkih raketa

Rat u Ukrajini – 658. dan. Najžešće borbe vode se oko Avdejevke, Kupjanska, Bahmuta, Hersona. Rusija je izvela drugi raketni napad na Kijev ove nedelje, a u njemu je povređeno najmanje 50 osoba. Ukrajinska vojska saopštava da je za 24 sata oborila 10 ruskih dronova i isto toliko balističkih raketa. Američki i ukrajinski predsednik Džozef Bajden i Volodimir Zelenski sastali su se u Vašingtonu.

Ukrajinska vojska: Oboreno po 10 ruskih dronova i raketa

Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine saopštilo je da je tokom noći sistem PVO uništio 10 dronova kamikata, kao i 10 balističkih projektila koji su lansirani sa Krima.

U objavi na Telegramu, ukrajinska vojska navodi da su Rusi pokrenuli i raketni napad na Kijev. 

Najmanje 50 ljudi povređeno u ruskom napadu na Kijev, oštećena dečija bolnica

Najmanje 50 osoba povređeno je u ruskom raketnom napadu na Kijev, a oštećene su zgrade, dečija bolnica i vodovod, rekli su ukrajinski zvaničnici.

Naveli su da je 18 osoba hospitalizovano, uključujući dvoje dece.

Ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je sve rakete koje su bile ispaljene na Kijev rano jutros, ali ostaci projektila doveli su do povreda i oštećenja objekata, napisao je šef kijevske vojne administracije Serhij Popko.

Popko je rekao da je 15 ljudi, uključujući četvoro dece, evakuisano iz stambene zgrade nakon što su ostaci raketa izazvali požar, preneo je Rojters.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko napisao je na Telegramu da su razbijeni prozori na dečijoj bolnici, ali, da prema prvim izveštajima, nije bilo žrtava.

Ovo je drugi raketni napad Rusije na Kijev ove nedelje. U napadu koji se dogodio u ponedeljak ujutru povređene su četiri osobe.

Predsednici SAD i Ukrajine sastali su se u utorak u Vašingtonu, a Bajden je Zelenskom rekao da "ne želi da izgube nadu" i da Kongres ne bi smeo Putinu da dâ božićni poklon.

Zelenski je zahvalio američkom predsedniku na isporukama PVO sistema i istakao da je Ukrajina dovoljno jaka da dobije rat protiv Rusije.

U večernjim satima je, prema informacijama ukrajinskog Vazduhoplovstva, Rusija pokrenula novi napad dronovima "šahed" širom Ukrajine, a eksplozije su se čule u Odesi.

PVO sistemi ruskih snaga uništili su taktičku balističku raketu "točka-U" iznad Belgorodske oblasti, koju je Ukrajina lansirala, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Izvor: RTS

RusijaUkrajinarat
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva