:

:

TV Most

clock

Januar 18, 2022   14:44

0

137

Nastavljeno saslušanje svedoka u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

U Osnovnom sudu u Prištini nastavljeno je saslušanje svedoka tužilaca u slučaju ubistva predsednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, a na današnjem ročištu ispitivani su Z. V. i Z. O. , službenici "Elektrokosmeta" u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Svedok Z. V. izjavio je da su iz njegove službe intervenisali petog januara 2018. godine na popravci instalacije u ulici Sutjeska u kojoj se nalazi i sedište Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda", isprfed kojeg je Ivanović ubijen 16. janauara.

Naveo je da je električni stub na kome je vršena intervencija napajao strujom kancelariju Ivanovićeve Građanske inicijative.

Nakon te intervencije, tokom januara meseca, prema navodima svedoka Z.V nije bilo radova na instalaciji u ulici Sutjeska.

Drugi svedok Z. O. potvrdio je da je poslednji kvar u istoj ulici prijavljen petog januara i da je istog dana kvar otklonjen. Nakon tog datuma, nije bilo planskih isključenja struje.

Z.O. nije mogao potvrdno da odgovori na pitanje advokata Faruka Korenice da li mu je poznato da je na elektičnom stubu koji se nalazi u ulici Sutjeska bilo nadzorne kamere.

Pretresi zakazani sa sutra i prekosutra su otkazani zbog obolevanja advokata Mahmuta Haljimija, braniosa optuženog Marka Rošića.

Naredna ročišta zakazana su za 22, 28. februar i 4. mart. Za tada je predviđeno sasluišanje četiri svedoka.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara. Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete se za zloupotrebu službenog položaja.

Izvor: RTS

KiMsuđenjeubistvo Olivera Ivanovića
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva