:

:

TV Most

clock

Januar 31, 2024   14:35

0

138

Nastavljeno suđenje Zlatanu Arsiću iz Ajnovca

Ispitivanjem oštećenog svedoka, pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini, nastavljeno je suđenje Zlatanu Arsiću iz Ajnovca, kod Kosovske Kamenice, koji se tereti da je počinio navodni ratni zločin 1999. godine.

Zlatan Arsić iz Ajnovca kod Kosovske Kamenice tereti se da je u policijskoj stanici u Kosovskoj Kamenici u martu 1999 godine u svojstvu policijskog službenika pretukao oštećenog B.M iz istog mesta kao i da je učestvovao u deportaciji i raseljavanju Albanaca.

Branioci optuženog Zlatana Arsića, advokati Vasilije Arsić i Dejan A. Vasić su nakon ispitivanja svedoka B.M. konstatovali da treba da postoje nove okolnosti koje su sadržane u novoj izjavi svedoka.

– Danas je završen dokazni postupak u predmetu protiv Zlatana Arsića. Utisak je odbrane da smo uspeli da dokažemo alibi za Arsića, tome u prilog ide i svedočenje ključnog svedoka danas koji je bio kontradiktoran, nejasan i protivrečan u svojim izjavama koje je davao u predistražnom, istražnom postupku i na suđenju danas. Očekujem da će sud sagledati sve dokaze i doneti jednu pravednu odluku koja će zadovoljiti pravdu, a to je da Arsić bude oslobođen optužbe – naveo je advokat Vasilije Arsić.

Svedok B. M. je na pitanje odbrane rekao da ne može da se seti tačnog datuma, a ni meseca kada ga je Arsić napao, ali da je verovatno bio mesec februar ili mart.

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je u julu prošle godine optužnicu protiv Arsića. Za sada se optužnica zasniva samo na protivurečnim svedočenjima.

Izvor: RTV Gračanica

KiMZlatan Arsićsuđenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva