:

:

TV Most

Foto: PR FEST-a

clock

Mart 02, 2015   12:05

0

139

"Nebo iznad nas" - film kao omaž Beogradu



Svetska premijera filma održana je 28. januara u okviru 44. izdanja renomiranog filmskog festivala u Roterdamu, saopštila je Producentska kuća "Art end popkorn".

Grothof je režirao film, nakon što mu je prijatelјica iz Srbije, ispričala iskustva koja je doživjela tokom NATO bombardovanja.

"Bio sam duboko potresen. Bilo je to prvi put da sam se osetio povezanim sa osobom koja je doživela tako nešto", kaže Grothof.

Ovaj novi, introspektivni pogled na bombardovanje vodi u samo srce malog čoveka koji se zajedno sa svojim gradom bori da ostane svoj i normalan, a predstavlјa i svojevrstan omaž Beogradu i njegovim lјudima.

Ta priča je prvo dovela do kratkog Grothofovog filma "Sanset grom, a ruftop", ali je režiser osećao da nije završio sa tom temom, pošto ga je fasciniralo kako lјudi uvek uspevaju da prežive.

"Nebo iznad nas" istražuje kako lјudi pokušavaju da održe svoje živote normalnim kada su uhvaćeni u zamku nasilne i apsurdne situacije.

Glavne uloge u filmu "Nebo iznad nas" glume Nada Šargin, Boris Isaković, Nikola Rakočević, Hristina Popović, Tihomir Stanić, Miloš Timotijević, Boda Ninković, Mladen Sovilј.

Scenario i režiju potpisuje Marinus Grothof, scenograf je Jelena Sopić, kostimograf Dragica Laušević, dok je direktor fotografije Ruben Impens.

Premijera u Srbiji biće održana sutra u Centru "Sava" sa početkom u 16.30 časova, a reprizna projekcija u četvrtak, 4. marta, od 17.00 časova u bioskopu "Fontana".

Izvor: TVmostinfo

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva