:

:

TV Most

clock

April 18, 2023   13:42

0

146

Nemačka: Merkel primila najviši orden za zasluge

Bivša kancelarka Nemačke Angela Merkel primila je najviši orden za zasluge u zemlji, prenosi Euraktiv i dodaje da ne smatraju svi, među kojima su i visokorangirani članovi njene Hrišćansko demokratske stranke, da je ta počast opravdana.

Merkelovoj je odličje Velikog krsta, koji je i najviši orden za zasluge u zemlji, uručio predsednik Frank-Valter Štajnmajer na ceremoniji održanoj u ponedeljak uveče.

Kritičari smatraju da Merkel nije zaslužila taj orden, a potpredsednik njene stranke Karsten Lineman rekao je da, iako je jasno da ona ima velika dostignuća, posebno na međunarodnom planu, napravila je i očigledne greške.

On je kao primer naveo energetsku politiku bivše kancelarke, nazivajući njenu odluku da odustane od nuklearne energije bez obezbeđivanja alternativnog domaćeg izvora energije "greškom".

Lineman je kritikovao i Merkelinu politiku prema izbeglicama, rekavši da su napravljene "greške" nedostatkom zaštite granica tokom migracijske krize 2015. godine.

Merkel je tek treća osoba u nemačkoj istoriji koja je primila Veliki krst, nakon bivših kancelara Konrada Adenauera i Helmuta Kola.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g/EAS

Merkelorden za zasluge
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva