:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Maj 01, 2021   15:53

0

180

Nemanji Maksimoviću iz Novog Badovca potrebna hitna operacija kičme

Porodicu Maksimović iz Novog Badovca nadomak Gračanice život nije mazio. Pored teških uslova za život, bez vode i kupatila, zadesila ih je još jedna nesreća. Nedavno im je saopšteno da njihov sin, dvadesetogodišnji Nemanja, ima veliko oštećenje kičme i da će morati na operaciju.

Nemanja kaže da je prve bolove osetio pre dve godine u levoj nozi. U početku doktori su govorili da nije alarmantno.Međutim, kako je vreme odmicalo Nemanja je sve više i više gubio ravnotežu. Na kraju je dobio uput za Institut za ortopediju Banjica u Beogradu.

Nemanji je pregled zakazan za 3.saptembar a on se nada da će brzo stići na red za operaciju jer je lista nažalost duga, kako bi se što pre oporavio i nastavio sa normalnim životom.

Za RTV Gračanicu ovaj mladić je istakao je da se sve teže kreće i da trpi jake bolove.

“Rekli su mi da je deformitet od malena i da jer potrebna hitna operacijakako bi se pršnjen vratio na mesto, jer se već pomerio za 70 odsto. Konstantne bolove osećam u nozi, i leđima kada ne nosim pojas”, rekao je Nemanja Maksimović,

koji je pre nego što mu je otkriven deformitet kičme radio privatne poslove kako bi pomogao svojoj porodici.

Nemanjini roditelji nemaju stalni posao. Žive od očeve minimalne zarade. Svaki odlazak na pregled na Institut za ortepediju na Banjici je veliki trošak za ovu porodicu. Njegovi roditelji, pored teške operacije koja čeka njihovog sina imaju i drugih briga. Kako će teći postoperativni oporavak, ako bude operisan, jer su im uslovi za život teški.

Predškolska ustanova “Đurđevak” proteklih dana organizovala je humanitarni bazar za Nemanju Maksimovića, a prikupnjena sredstva biće uplaćena na račun njegovih roditelja i biće od velike pomoći za troškove lečenja ovog dvadesetogodišnjeg dečka.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicaNovi BadovacNemanja Maksimovićoperacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva