:

:

TV Most

clock

Februar 23, 2021   12:56

0

251

Nepoštovanje epidemioloških mera uzrok povećanja novoobolelih u srpskim sredinama na KiM

Od skoro 200 stotine testiranih, 78 osoba je pozitivno na korona virus u srpskim sredinama na KiM. Porast broja zaraženih upozorava na ozbiljnost situacije. Direktor KBC Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek, apeluje na gradjane da poštuju epidemiološke mere koje su na snazi.

Iako je poslednjih dana nešto ozbiljnija, trenutna epidemiološka situacija u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji je, prema rečima doktora Zlatana Eleka stabilna.

U Kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici trenutno je na lečenju 66 pacijenata obolelih od kovida 19.

„Sa žaljenjem moram da konstatujem da je došlo do blagog porasta broja obolelih od kovida. To nam govori i jučerašnje testiranje – testirana je 191 osoba od kojih su 78 bile pozitivne. U Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici  nalazi se 66 pacijenata, dva u respiratornom centru, 29 pacijenata su na kiseoniku od kojih je 10 na visokom protoku kiseonika“, rekao je dr Elek i dodao da tokom jučerašnjeg dana nije bilo smrtnih slučajeva.

Doktor Elek ističe da je razlog porasta broja novozaraženih nedisciplina, odnosno nepoštovanje preporučenih epidemioloških mera.

„Moramo da se vratimo tim merama, da izdržimo još jedan određeni period od 2 do tri meseca. Vakcinacija se sprovodi u svim delovima Srbije, imamo veliki izbor vakcina... Nadam se da ćemo uz mere koje su predložene od strane Kriznog štaba , uz vakcinaciju i disciplinu uspeti da prebrodimo ovu krizu za dva do tri meseca“, naglasioje dr Elek.

U bolnici ima dovoljno kapaciteta, zaštitne opreme, kiseonika i lekova za lečenje obolelih od kovida.     

Izvor: TV Most

KiMdr Zlatan Elekepidemiološka situacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva