:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Septembar 23, 2023   19:39

0

119

Nova medalja i olimpijska norma za Srbiju na SP u rvanju - Arsalan osvojio bronzu

Reprezentativac Srbije, rvač Ali Arsalan osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Beogradu u rvanju grčko-rimskim stilom.  

Arsalan je osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 72 kilograma protiv Japanca Šinga Harade koga je savladao tehničkim rezultato 9:0.

Nekada iranski rvač nastupa za reprezentaciju Srbiju od prošle godine.

Arsalan je 2022. godine osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Beogradu, a na Evropskom prvenstvu održanom u Budimpešti završio je na trećem mestu.

Arsalan je trijumfom obezbedio i treću vizu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Na putu do bronzanog odličja srpski rvač je savladao Iranca, Sorabija, a u četvrtfinalu je izgubio od Roberta Fritča iz Mađarske sa 13:10 iako je vodio sa 10:5.

U repesažu je pobedio Jamola Jumabeava iz Uzbekistana, takođe tehničkim tušem sa 12:3, da bi u potpunosti zablistao u duelu sa bronzu.

Arslan je osvojio treću medalju za Srbiju na šampionatu sveta, a ukupno 109. za našu zemlju na velikim takmičenjima.

Vučić čestitao rvaču Aliju Arsalanu osvajanje bronze

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je reprezentativcu Srbije Aliju Arsalanu osvajanje bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u rvanju grčko-rimskim stilom.

"Još jedno odličje za Srbiju na SP u rvanju! Hvala Aliju Arsalanu na bronzi i srdačne čestitke na ovom velikom uspehu! Hvala Vam, Ali!", napisao je Vučić na mreži Iks.

Izvor: RTV, RTS

Ali ArsalanSvetsko prvenstvo u rvanjubronzana medaljaOlimpijske igre
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva