:

:

TV Most

clock

Januar 03, 2024   16:17

0

152

Novinaru T a n j u g a zabranjen ulazak na KiM kako bi izveštavao o poseti patrijarha

Kosovska policija je danas na prelazu Merdare nešto posle 15 časova zabranila novinaru agencije T a n j u g Anđelku Utješanoviću da uđe na teritoriju Kosova i Metohije kako bi izveštavao o poseti patrijarha Porfirija svetinjama na KiM.

Utješanović je putovao na KiM zajedno sa delegacijom SPC u kojoj je bio i patrijarh i bez ikakvog obrazloženja je vraćen sa administrativnog prelaza, iako je ranije bio najavljen kao član delegacije.

Službenici policije Kosova su na administrativnom prelazu rekli Utješanoviću da izađe iz kola i saopštili mu da ne može da nastavi dalje, jer mu je vlada u Prištini zabranila da uđe na KiM.

Kada im je Utješanović zatražio obrazloženje, rekli su da ga ni oni nemaju i da samo sprovode odluku prištinskih institucija.

Utješanović je odbio da potpiše dokument o odbijanju ulaska na teritoriju KiM.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije započeo je posetu Kosovu i Metohiji, gde će zajedno sa srpskim narodom dočekati Božić.

Patrijarh Porfirije prvo će obići Pećku patrijaršiju, a tokom boravka na KiM posetiće i Visoke Dečane, Gračanicu i druge manastire.

Srpski patrijarh će na Božić služiti arhijerejsku liturgiju u sedištu SPC u Pećkoj patrijaršiji.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g/AP

KiMT a n j u gzabrana ulaska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva