:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo rada

clock

Oktobar 09, 2019   17:22

0

119

Obeleženo 85. godina od ubistva kralja Aleksandra Prvog

Izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, prisustvovao je ceremoniji obeležavanja 85. godina od ubistva kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Marseju.

Zoran Đorđević je u Marseju, u pratnji general majora iz Ministarstva odbrane Slađana Đorđevića, položio venac na Spomenik francusko-srpskog prijateljstva, saopštilo je Ministarstvo.

Đorđević je istakao da su Srbija i Francuska uvek bile prijateljske zemlje i na istoj strani, a takvi dobri odnosi traju i danas zahvaljući zalaganju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Francuske Emanuela Makrona.

"Ubistvo kralja Aleksandra predstavljao je veliki gubitak za celu Srbiju i njen narod. Nikada ne smemo zaboraviti one koji su nedužni stradali jer su se borili za našu bolu budućnost, u kojoj danas živimo i na tome smo im večno zahvalni", rekao je Đorđević.

Ministar je prisustvovao i liturgiji u grčkoj crkvi "Dormition", a nakon toga sa francuskom državnom sekretarkom Ministarstva vojske Žanvijev Dariusek položio cveće na komemorativnoj ploči gde su ubijeni kralj Aleksandar i Luj Bartu.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva