:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

Novembar 08, 2021   17:42

0

158

"Očuvaćemo mir"

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući u emisiji "Fokus" na TV B92 govorio je o zauzimanju trafostanice Valač od strane Prištine.

"Danas je iznad Valača kružio helikopter. Tu nema šta da traži osim ako se nešto ne planira", rekao je on i dodao da ćemo biti spremni šta god da se desi.

"Zabrinut sam. Kurti je kukavica i devastiran porazom na lokalnim izborima. On misli da su ga šiptari kaznili što nije dovoljan ratoboran. Ne razume da ni oni ne žele da se srpske i šiptarske glave kotrljaju ulicom", naglasio je Vulin i dodao da građani uvek mogu da računaju na MUP.

Prokomentarisao je i ruske dobrovoljce i slanje na KiM.

"Nama ne trebaju ruski dobrovoljci. Dovoljni su Srbi, ako ikad odlučimo da to uradimo", jasan je bio ministar.

"Šiptari nikada nisu dobili rat protiv Srbije i zato im treba NATO. Učinićemo sve da očuvamo mir. Nemamo dečje glave na bacanje", dodao je on.

Rekao je da i Đilas, i Jeremić, i Kurti rade iste stvari.

"Kurtiju je lakše. A kad vam Srbi tako nešto kažu, onda se zapitate", izjasnio se Vulin, a na pitanje o Đilasu i njegovoj tvrdnji da "kriminalci na severu KiM učestvuju na izborima", ministar je rekao da se "svoja zemlja ne pljuje i ne vređa".

"Ne ideš da pljuješ predsednika Srbije koji ima veću podršku nego što ćeš ti ikada imati. Takvi se preziru, pljuju i odbace. Pun je Hag takvih", poručio je Vulin i dodao da je kriminal daleko zastupljeniji na jugu KiM, nego na severu.

"Srbi na severu i jugu KiM su čestiti ljudi. Da nije Srbije i njene pomoći, ne bi imali hleba da jedu. Jel su oni kriminalci? Što preživljavaju od Srbije? Pa gde su im te pare od kriminala?", zapitao se Aleksandar Vulin.

Na pitanje šta Đilas očekuje od Eskobara, ministar unutrašnjih poslova kaže da očekuju da se Vučiću zabrani bavljenje politikom, a onda da se ide na izbore.

"Traže i zahtevaju da uvede sankcije Vučiću i da mu se zabrani da se bavi politikom", ponovio je Vulin.

Dotakao se teme napada na porodicu predsednika Vučića.

"To se planski radi - ne možeš na njega, udari mu na dete. Da ga pobede na izborima ne mogu, jedino ako se sam povuče. I to oni hoće", kazao je Vulin i dodao da se Vučić i njegova porodica planski kriminalizuju i dovode u vezu sa kriminalom.

"Njegova glava i njegovi članovi porodice su u opasnosti od trenutka kada se staje na put mafiji", zaključio je ministar Vulin gostujući u "Fokusu" na TV B92.

Izvor: B92

KiMVulinKurtiValačĐilasVučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva