:

:

TV Most

Foto: Odbor za pomoć KiM

clock

Februar 22, 2024   14:07

0

54

Odbor za pomoć KiM podelio 90 poklon paketića deci iz Ropotova

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banja Luke danas je podelio 90 poklon paketića učenicima OŠ "Trajko Perić" u selu Ropotovu u Kosovskom Pomoravlju, povodom 32 godine od proglašenja prvog Ustava Republike Srpske 28. februara 1992. godine.

Na svečanoj priredbi, koju su organizovali u OŠ "Trajko Perić", učenicima, rukovodrstvu i nastavnicima video bimom obratio se predsednik Odbora Milorad Arlov. 

Arlov je poželeo deci mirno i slobodno odrastanje i preneo da su poklone preko Odbora poslali njihovih 60. 000 vršnjaka iz Republike Srpske putem humanitarne akcije "Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji".

Foto: Odbor za pomoć KiM

"Oni su mislili na vas dok su sakupljali marku, dve, tri, a to je mnogo vrednije od samih poklona. Ponosni smo što je danas 90 dečaka i devojčica nasmejano u jednom srpskom selu na Kosovu i Metohiji. To je za nas najveći dar", poručio je Arlov.

On je poručio da želi da slobodno i mirno odrastaju, školuju se, zarvše uspešno školu, jer samo pameću, kulturom, čuvanjem srpskih običaja, mudrošću i njihovim opstankom mogu sačuvati Kosovo i Metohiju. 

"Svako dete na Kosovu i Metohiji treba da dobije orden za hrabrost", naglasio je Arlov.

U video poruci Arlov je obećao da će grupa dece iz ove škole u junu biti gosti svojih vršnjaka u jednom od gradova i opština Republike Srpske u 12. po redu velikom projektu "Spojimo djecu Kosva i Metohije i Republike Srpske".

Ovim projektom od 22 do 29.juna 2024. godine dolazi oko 800 srpskih osnovaca u mnoge gradove Republike Srpske.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Milorad ArlovOdbor za pomoć KiMRopotovopoklon paketići

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva