:

:

TV Most

clock

Jun 09, 2022   19:00

0

198

Održana likovno-literarna kolonija u crkvenoj porti u Lipljanu

U okviru obeležavanja Vidovdana i predstojećeg praznika Svete Trojice, kada su Dani opštine Lipljan, u dvorištu crkve Vavedenja presvete Bogororice organizovana je likovno-literarna kolonija na kojoj su učestvovala deca nekoliko osnovnih škola sa teritorije opštine Lipljan.

Načelnica opštinske uprave Lipljana Tamara Rašić, u izjavi za RTV Gračanica, istakla je da je ovo jedan vid negovanja tradicije i prijateljstva, ali i skretanje pažnje ulenika na svetinje i naše korene.

„Cilj ove kolonije jeste da naše učenike malo sklonimo iz školskih zgrada i da se na otvorenom prostoru malo druže i stvaraju. Na ovaj način trudimo se da negujemo prijateljstvo i okrenemo se tradiciji ali i da sačuvamo naše svetinje što smo i hteli daci da pokažemo jer bez naših svetinja i korena nismo ni mi sami tu. Tema literarnog rada je „Ostajte ovde“ a likovnog-Zavičaju moj“, istakla Rašić.

Učenici osnovnih škola sa teritorije opštine Lipljan pokazali su svoje umeće u slikanju i pisanju sastava na zadatu temu. Radovi sa ove kolonije biće izloženi tokom obeležavanja Dana opštine Lipljan, kada će svim učesnicima biti uručene zahvalnice i prigodne nagrade.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMLipljanlikovna kolonija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva