:

:

TV Most

clock

Januar 31, 2024   13:10

0

109

Održana prva sednica Skupštine Opštine Gračanica

U sali Skupštine opštine Gračanica održana je prva redovna sednica Skupštine Opštine Gračanica u 2024. godini, na kojoj je usvojeno nekoliko godišnjih izveštaja i planova.

Nakon što je predsedavajući Milan Dimitrijević odbornike upoznao sa Dnevnim redom sednice, usvojen je zapisnik sa poslednje redovne sednice održane krajem prošle godine.

Usvojen je Izveštaj o radu opštnskog Odbora za bezbednost zajednica za 2023. godinu, kao i Plan rada za 2024. godinu, koji je obrazložila članica Lidija Tokić.

Usvojen je i Izveštaj o radu Odbora za javne službe za 2023. godinu, koji je obrazložio odbornik Mitrović. On je kazao da je održan jedan vanredni sastanak i da su razmatran problem kišnih kanala, rečnih korita i divljih deponija, da je većina problema preventivnim delovanjem rešen, što govori činjenica da nije bilo većih izlivanja reka i vodotokova u kišnom periodu.

Na sednici je usvojen i Izveštaj o radu odbora za zajednice za 2023. godinu, a obrazložio ga je predsedavajući tog tela Aziz Karadolami.

Pod tačkom razno predsedavajući Milan Dimitrijević obavestio je odbornik o kritikama koje su na rad Opštine Gračanica stigle iz Ministarstva lokalne samouprave. „Reč je o čisto političkim i neargumentovanim kritikama i mi ćemo spremiti odgovore i takođe ćemo se žaliti zaštitniku“, kazao je Dimitrijević.

Izvor: RTV Gračanica, Opština Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMSO Gračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva