:

:

TV Most

Foto: OSCE

clock

Jul 11, 2023   13:57

0

152

OEBS osudio paljenje kuće Srbina povratnika, traži da policija istraži slučaj

Misija OEBS-a na Kosovu osudila je danas paljenje kuće Srbina povratnika u opštini Istok i pozvala policiju da istraži slučaj i odgovorne privede pravdi.

Misija OEBS je u objavi na svom Tviter nalogu poručila da se zalaže za povratak raseljenih. 

„Osuđujemo podmetnut požar u novoizgrađenoj kući povratnika Srbina u Veriću, opština Istok. Pozivamo policiju da ispita slučaj i privede počinioce pravdi. Zajedno sa kosovskim institucijama i međunarodnim partnerima, snažno podržavamo povratak raseljenih lica, u skladu sa našim mandatom za ljudska prava i pomirenje. U tom cilju pozdravljamo spremnost Ministarstva za zajednice i povratak da nastavi sa podrškom pogođenoj porodici“, navedeno je u objavi.

Kako je ranije saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, u selu Verić, kod Istoka na Kosovu i Metohiji, u noći između nedelje i ponedeljka zapaljena je kuća povratničke porodice Jozić.

Kancelarija je u saopštenju podsetila da su u tom kraju slični napadi česta pojava, što potvrđuje, kako se navodi, nesposobnost, ali pre svega izostanak želje i dobre volje Prištine da ovakva događanja onemogući i stvori uslove za suživot na Kosovu i Metohiji.

Izvor: T a n j u g

OEBSKiMVerićpaljenje kuće
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva